„ ISTENT AKARJUK MI JÓ ATYÁNKNAK!... ”

E-napló belépési adatokra vonatkozó adatkezelési tájékoztató

Az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde (székhely: 4524 Ajak Hajnal út 11.sz; adószám: 18908305-2-15; )  továbbiakban „intézmény” a jelen adatkezelési tájékoztatóban foglalt rendelkezések szerint kezeli e-napló belépéshez megadott személyes adatait.


1.Az adatkezelő és adatvédelmi tisztviselő
Az e-napló belépéshez megadott személyes adatai adatkezelője az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde.
Az intézmény adatvédelmi tisztviselőt nevezett ki. Az adatvédelmi tisztviselője Sási Bettina,  aki Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen  érhető el.


2. Az adatkezelés célja és jogalapja
A  fenti személyes adatokat az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde  az e-naplóba való belépés biztosítása céljából kezeli. Az adatkezelés jogalapja a  e-napló vezetésére vonatkozó jogi kötelezettségének teljesítése.


3.Személyes adatok címzettjei
Az e-napló belépéshez megadott személyes adatai címzettje az intézmény számítógépes rendszerét üzemeltető és karban tartó  rendszergazda (székhely: 4524 Ajak Hajnal út 11.sz.).


4. Az adatkezelés időtartama
Az intézmény  az Ön által megadott személyes adatokat mindaddig amíg a Felhasználó nem kéri a Személyes adatok törlését kezeli.


5.Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai
5.1  Hozzáféréshez való jog
Önnek joga van arra, hogy visszajelzést kapjon az intézménytől arra vonatkozóan, hogy az intézmény kezeli-e az Ön személyes adatait.
Ha az intézmény kezeli az Ön személyes adatait, akkor Ön jogosult a következő információkhoz hozzáférni: (i) az adatkezelés célja; (ii) az érintett személyes adatok kategóriái; (iii) a kezelt személyes adatok címzettjei vagy jövőbeli címzettjei; (iv) a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama vagy az időtartam meghatározásának szempontjai; (v) az Ön személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez vagy kezelésének korlátozásához való joga, valamint az Ön személyes adatok kezelése elleni tiltakozáshoz való joga; (vi) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; (vii) a személyes adatok forrására vonatkozó információ, ha a személyes adatokat nem közvetlenül Öntől gyűjtötték; illetve (viii) az automatizált döntéshozatal ténye, legalább az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy a személyes adatok kezelése milyen jelentőséggel bír és Önre nézve milyen várható következményekkel jár.
Az intézmény a kezelt személyes adatai másolatát az Ön rendelkezésére bocsátja.  
5.2  Helyesbítéshez való jog
Ön jogosult a intézménytől kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Ön pontatlan személyes adatait vagy egészítse ki az Ön hiányos személyes adatait.
5.3 Törléshez való jog
Az intézmény az Ön kérésére indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait. Egyéb esetekben a intézmény indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait, ha (i) a intézménynek nincs szüksége a személyes adatokra abból a célból, amely célból gyűjtötte vagy kezelte, (ii) Ön a hozzájárulását visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, (iii) a személyes adatait jogellenesen kezelték vagy (iv) az intézmény jogi kötelezettsége teljesítéséhez köteles a személyes adatokat törölni.
Az intézmény a személyes adatokat nem törli, ha az adatkezelés jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.
5.4  Adatkezelés korlátozásához való jog
Ön kérheti az intézményt, hogy korlátozza az adatkezelést. Az adatkezelés korlátozása esetén az intézmény a személyes adatok tárolása kivételével csak az Ön hozzájárulásával vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez vagy más személy jogainak védelme érdekében vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelheti.
Ön a személyes adatok kezelésének korlátozását kérheti, ha (i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, (ii) az adatkezelés jogellenes, Ön a személyes adatok törlését ellenzi, vagy (iii) az intézménynek a személyes adatokra adatkezelés céljából nincs szüksége, azonban Ön jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez a személyes adatok korlátozását igényli.
Az intézmény az adatkezelés korlátozásának feloldásáról tájékoztatja Önt a feloldást megelőzően.


6.Jogsértés esetén tehető lépések
6.1    Ha úgy gondolja, hogy az Iskolaközpont megsértette a jogait a személyes adatok kezelése során, akkor lépjen velünk kapcsolatba  a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy 06 45 500 000 telefonszámon.
6.2    A személyes adataira vonatkozó jogainak megsértése esetén panaszt nyújthat be a hatósághoz az alábbi elérhetőségen:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Levelezési cím:     1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím:         1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon:         +36 (1) 391-1400
Fax:         +36 (1) 391-1410
E-mail cím:      Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
6.3    Személyes adatait kezelése során történő jogsértés esetén bírósághoz is fordulhat.

Hatályos  2021.02.21. napjától

Kapcsolat

Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde

4524 Ajak Hajnal út. 11 sz.

Telefon: +36 45 455 033
E-mail:  ajakiiskola@gmail.com

OM 033474

Térkép