„ ISTENT AKARJUK MI JÓ ATYÁNKNAK!... ”

A Digitális oktatásról szóló adatkezelési tájékoztató

Az új koronavírus (COVID-19) járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel bevezetett digitális oktatás során a tanulók személyes adatainak kezelése vonatkozásában Ajaki Tamási Áron Katolikus Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde (székhely: 4524 Ajak Hajnal út 11 sz.).; továbbiakban „intézmény” az alábbi tájékoztatást adja:


1.    Az adatkezelő és adatvédelmi tisztviselő
A tanuló személyes adatait az Ajaki Tamási Áron Katolikus Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde, mint adatkezelő kezeli.
A   adatvédelmi tisztviselőt nevezett ki. Az intézmény adatvédelmi tisztviselője Sási Bettina, aki a következő e-mail címen érhető el: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..


2.   Az adatkezelés célja és jogalapja
Az intézmény adatkezelő a tanuló személyes adatait:
-    a rendszerhez való hozzáférés biztosítása,
-    a digitális oktatás megtartása, a tanulók teljesítményének értékelése
érdekében kezeli.
Az adatkezelés célja az oktatási intézmény köznevelési feladatának ellátása.
Az adatkezelés jogalapja az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés e) pontja alapján közfeladat ellátása, valamint a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényben foglalt jogi kötelezettség teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja alapján.


3.   Személyes adatok címzettjei
A digitális munkarend során kezelt személyes adataihoz a Kréta, Google Tanterem rendszert biztosító intézmény férhet hozzá.  
A  intézmény a személyes adatait  további harmadik személy részére nem továbbítja.


4.    Az adatkezelés időtartama
Az intézmény a személyes adatait az alábbiak szerint kezeli:
-    a Kréta, Google Fiók rendszerhez való hozzáférési adatait a tanulói jogviszony fennállása végéig kezeli.
-    Google Tanterem, Kréta rendszeren keresztül megküldött írásbeli dolgozatban, témazáróban a személyes adatait egy évig kezeli,
-    szóbeli felelés vagy gyakorlati feladat esetén a személyes adatait a teljesítményértékelésének napjáig.


5.    Az adatkezelési tájékoztató módosítása
5.1    Az intézmény a jelen adatkezelési tájékoztatót bármikor módosíthatja. A módosított adtakezelési tájékoztatót akkor kell alkalmazni, amikor azt az intézmény a honlapján nyilvánosságra hozza.


6.    A személyes adatai kezelésével kapcsolatos jogai
A személyes adatai kezelésével kapcsolatban az intézmény adatvédelmi tisztviselőjével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen veheti fel a kapcsolatot.
A személyes adatai kezelésével kapcsolatban az alábbi jogokkal rendelkezik:
6.1    Hozzáféréshez való jog
Önnek joga van arra, hogy visszajelzést kapjon az intézménytől arra vonatkozóan, hogy kezeli-e az Ön személyes adatait.
6.2    Helyesbítéshez való jog
Ön jogosult az intézménytől kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Ön pontatlan személyes adatait vagy egészítse ki az Ön hiányos személyes adatait.
6.3    Törléshez való jog
Az intézmény az Ön kérésére indokolatlan késedelem nélkül törli a személyes adatait.
Az intézmény a személyes adatokat nem törli, ha az adatkezelés a (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából szükséges, (ii) Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását visszavonja és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, (iii) a személyes adatok kezelését előíró, az intézményre alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítése céljából, illetőleg (iv) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.
Egyéb esetekben az intézmény indokolatlan késedelem nélkül törli az Ön személyes adatait, ha (i) az intézménynek nincs szüksége a személyes adatokra abból a célból, amely célból gyűjtötte vagy kezelte, (ii) a személyes adatait jogellenesen kezelték vagy (iii) az intézmény jogi kötelezettsége teljesítéséhez köteles a személyes adatokat törölni.
6.4    Adatkezelés korlátozásához való jog
Ön kérheti az intézményt, hogy korlátozza az adatkezelést, ha (i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, (ii) az adatkezelés jogellenes, Ön a személyes adatok törlését ellenzi, vagy (iii) a intézménynek a személyes adatokra adatkezelés céljából nincs szüksége, azonban Ön jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez a személyes adatok korlátozását igényli.


7.    Jogsértés esetén tehető lépések
7.1    Ha úgy gondolja, hogy az intézmény megsértette a jogait a személyes adatok kezelése során, akkor lépjen velünk kapcsolatba a következő e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
7.2    A személyes adataira vonatkozó jogainak megsértése esetén panaszt nyújthat be a hatósághoz az alábbi elérhetőségen:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Levelezési cím:         1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím:                          1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon:                    +36 (1) 391-1400
Fax:                         +36 (1) 391-1410
E-mail cím:              Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..


Hatályos 2021.03.12. napjától

Kapcsolat

Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde

4524 Ajak Hajnal út. 11 sz.

Telefon: +36 45 455 033
E-mail:  ajakiiskola@gmail.com

OM 033474

Térkép